Even geduld aub...
Busy loader

Wat is perslucht?

Wat is perslucht?
Perslucht is de omgevingslucht die door middel van een compressor tot bepaalde druk is samen geperst. Door die perslucht is het mogelijk om een pneumatisch actuator te bedienen. Dit zijn instrumenten die een beweging of kracht kunnen maken door middel van perslucht. 

Waar wordt perslucht gebruikt?
Perslucht is eenvoudig op te slaan. Door de lucht samen te persen in een persluchttank ontstaat er een bepaalde druk. Als er 7 keer meer liters lucht in een persluchttank zit dan heb je een overdruk van 7 Bar. 
Deze druk zorgt voor de overdracht van energie in industriële processen zoals bij pneumatisch cilinders en ventielen. Dit noemen we pneumatiek.

Wat kun je met perslucht doen?
Vaak wordt perslucht gebruikt om iets te laten bewegen. Pneumatische cilinders zorgen voor een lineaire beweging. Deze cilinders worden aangedreven door middel van perslucht. De cilinders maken het mogelijk om producten op te pakken, te verplaatsen of vast te klemmen. De cilinders zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Van heel klein, tot heel groot. Ook zijn er enkelwerkende- en dubbelwerkende cilinders.

Bron: ICH BV - Technisch specialisten van Pneumatiek.nl 


terug


Teamfoto 2021